Erdem naar start van de ketenaanpak ‘Actief ouder worden’ in Rheden

Op dinsdag 15 oktober heeft Erdem deelgenomen aan de startbijeenkomst van de ketenaanpak ‘Actief ouder worden’, die plaatsvond in het Dorpshuis in Rheden. Lokale organisaties en zorgprofessionals kwamen bij elkaar om samen te werken aan een belangrijk doel: ouderen helpen langer vitaal en zelfstandig te blijven door middel van beweging en valpreventie.

Het goedgevulde programma bood verschillende workshops. Er werd gesproken over de verdeling van rollen tussen organisaties, betere samenwerking en het inzetten van innovaties om ouderen op een toegankelijke manier te betrekken bij beweegprogramma’s.

Een belangrijk onderwerp was ‘valpreventie’. Door de toenemende vergrijzing is dit thema steeds urgenter. De bijeenkomst richtte zich vooral op hoe we niet alleen ouderen kunnen bereiken die al bij zorgverleners bekend zijn. Het is juist belangrijk ook kwetsbare, moeilijk vindbare ouderen te bereiken. De deelnemers deelden veel kennis over effectieve valpreventieprogramma’s zoals Otago en ‘In Balans’. Ze bespraken ook hoe we ouderen met een valrisico vroegtijdig kunnen signaleren en doorverwijzen naar geschikte beweegactiviteiten.

De praktische workshops boden veel ruimte voor discussie en ideeënuitwisseling. Erdem kwam vol inspiratie terug met concrete plannen om als organisatie bij te dragen aan deze ketenaanpak. Het doel is om valpreventie op een duurzame manier te verankeren in de lokale zorg.

De bijeenkomst eindigde met een sterke focus op de toekomst. We willen niet alleen de ouderen van nu ondersteunen, maar ook toekomstige generaties laten profiteren van deze gezamenlijke inspanningen.

Al met al was het een succesvolle bijeenkomst die een stevige basis legt voor verdere samenwerking in Rheden en Rozendaal om ouderen te helpen actief en gezond ouder te worden!