Fysiotherapie Ruesink ondertekent de lokale sport- en beweegakkoorden

Als fysiotherapeuten weten we als geen ander hoe belangrijk bewegen is. Iedereen in Nederland zou dan ook moeten kunnen sporten en bewegen. En met iedereen bedoelen we dan ook echt iedereen. Jonge kinderen, senioren, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, inwoners met een migratieachtergrond en iedereen die een belemmering ervaart om deel te nemen aan sport.

Daarom is er in zowel de gemeente Doesburg als Rheden het sport- en beweegakkoord tot stand gekomen. Deze sport- en beweegakkoorden moeten de samenwerking versterken van de sportverenigingen en beweegaanbieders. Met als doel het verbeteren van de motorische vaardigheden van kinderen, het realiseren van uitdagende openbare ruimte, het inzetten van sportaanbieders in het onderwijs en meer plezier in sport en bewegen voor alle inwoners, zowel jong als oud. De partners laten met hun handtekening onder dit sport- beweegakkoord zien dat zij actief zullen bijdragen aan het verwezenlijken van de ambities.

Onze praktijk onderschrijft de visie van deze sport- en beweegakkoorden en daarom hebben wij in juni beide akkoorden ondertekend. Bent u nieuwsgierig ? Het Doesburgs sport- en beweegakkoord is hier te lezen. Het akkoord van Rheden wordt later gepubliceerd.