Tirza op open dag Bio manege

Op de Bio Manege wordt mensen met een handicap de mogelijkheid geboden om paard te rijden. Dankzij speciaal opgeleide instructeurs en vele hulpmiddelen is het voor iedereen mogelijk er te lessen.

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek hield de biomanege op zaterdag 17 september een open dag. Je kon er een kijkje nemen bij de lessen, meerijden met de menwagen of gewoon paarden knuffelen! Tirza was die dag aanwezig.

Demonstratie

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en sportief bewegen, dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek om draait. Daarom gaf Amazone Vera Verhage in samenwerking met haar instructrice Marga en onze eigen Tirza een demonstratie met het paard Jan.

Vera rijdt al jaren bij de Bio manege en wilde die dag vooral de therapeutisch werking van paardrijden delen. Omdat Tirza dit kan bekijken vanuit haar vak als fysiotherapeut én haar eigen passie voor paarden, heeft Vera Tirza gevraagd haar hierbij te ondersteunen. Tijdens de demonstratie vertelden zij over het paard dat Vera rijd, evenals de noodzaak voor haar om te rijden en wat er voor haar nodig is om te kunnen paardrijden.

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger. En bovenal: Sport laat je onbeperkt jezelf zijn!