Over de schouder

In december hebben Tirza en Maurice weer een schoudercursus gehad. Zoals u wellicht al weet zijn zij al jaren aangesloten bij de Werkgroep Schouder en Elleboog Gelderland (WSEG). Dit is het schoudernetwerk rondom het Rijnstate ziekenhuis en het Gelre Ziekenhuis.

Speciaal voor dit netwerk is Prof. Dr. Jeremy Lewis, een vooraanstaande docent/professor op het gebied van schouderklachten, naar Nederland gekomen om deze cursus te verzorgen. Hij is werkzaam in een kliniek in Londen, doet veel onderzoek en begeleidt wereldwijd Phd-studenten met hun onderzoek.

Deze cursus wordt wereldwijd gegeven in meer dan 35 landen en wordt voortdurend bijgewerkt, waarbij de nieuwste onderzoeksresultaten worden geïntegreerd.

Behalve onderzoek en behandeling van de schouderregio, bracht de cursus de complexe relaties tussen: biomechanica van de schouders en het lichaam, pijnwetenschap, levensstijl, psychosociale factoren, overtuigingen en verwachtingen, best practice en… was ook nog eens ontzettend interessant!

De cursus vond plaats in het v/d Valk Hotel in Papendal. Hetzij met aanpassingen waarbij de toen geldende coronamaatregelen in acht genomen werden.

Zo blijven onze collega’s ook in deze lastige corona-periode up to date in kennis en vaardigheden. Op deze manier kunnen zij u zo goed mogelijk van dienst blijven!